Чому львів'янам варто відмовитися від пластикових вікон в центрі?

2488 0
Реставрувати вікна у будинках у центральній частині Львова, а не замінювати їх на пластикові просять мешканців Львова. Інакше доведеться сплачувати штраф.

Сума штрафу коливається від п'ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів для громадян (850-1700 грн) та посадових осіб (1700-2550 грн.), повідомляє «ZAXID.NET».

За інформацією начальника юридичного відділу Галицької районної адміністрації Оксани Яремко, з початку 2015 року львівські комунальні підприємства подали до Галицької районної адміністрації документи для підготовки 14 позовних заяв щодо заміни або пошкодження автентичних вікон.

Вона наголосила, що у цьому році до питання заміни вікон та подачі позовних заяв до суду планують підходити системно – опрацьовувати позови одночасно щодо будинків,  а не щодо окремих квартир.

За словами Яремко, у 2014 році до суду було подано шість позовних заяв про заміну вікон, п’ять з яких стали виграшними, а ще одна справа перебуває на розгляді в суді касаційної інстанції.

Аби відреставрувати старі вікна, львів'янам пропонують звертатись до управління охорони історичного середовища (вул. Валова, 20) або до Німецького товариства міжнародної співпраці GIZ (вул. Богомольця, 6, третій поверх).

Згідно із програмою «реставрація історичних дверей та вікон», яку Львівська міськрада втілює разом з GIZ, протягом 2011-2014 років в історичній частині міста відреставрували 484 вікна.

Як раніше повідомляло Tvoemisto.tv, минулого року в історичній частині міста реставрували 25 балконів, 15 брам та 97 вікон.

Нагадаємо,  роботи з реставрації балконів навпіл фінансують місто та GIZ, також мешканці доплачують по 1 тис. грн з квартири.  Реставрацію брам та вікон фінансують мешканці та GIZ. Для реставрації внутрішніх дворів мешканці мають доплатити по 1 тис. грн 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!