У Львові шукають місця для висадки дерев: як долучитися?

2251 0
Наближається весняний сезон висадки дерев. Тож львів’ян просять долучитись до дискусії, де потрібно у місті висадити нові дерева. Tvoemisto.tv дізналося як можна подати власну ідею та як вона буде реалізовуватись.
фото: news.vash.ua, portal.lviv.ua, greensad.com.ua, cvitka.com

фото: news.vash.ua, portal.lviv.ua, greensad.com.ua, cvitka.com

Як розповів Tvoemisto.tv працівник департаменту розвитку Львівської міської ради Олександр Шутюк, ідея полягає в тому, щоб долучити мешканців міста до його озеленення. Тож містяни можуть пропонувати, де, на їхню думку, варто висадити нові дерева чи кущі або провести заміну старих аварійних дерев на молоді.

Після того як всі ідеї та пропозиції будуть враховані, їх перевірять на технічну можливість реалізації. Вона включає в себе наявність мереж в землі, де можлива висадка дерев. Відповідна інформація буде збиратись від різних організацій.

Зрештою, будуть шукати можливості для фінансування ініціативи. Її або подадуть на розгляд до адміністрації, або збиратимуть потрібно суму через спільнокошт.

«Щодо суми, яку нам потрібно зібрати, то її можна буде назвати вже після того як буде зібрано більш-менш повний перелік локацій, де можна посадити дерева чи поновити старі», - розповідає Олександр Шутюк.

За словами чиновника, до даного проекту важливо долучати людей і на це є дві причини. По-перше, можна почути багато цікавих ідей, а по-друге, люди, котрі залучені у процес, значно більше цінують результат.

На даний момент, уже створено онлайн-карту, на котрій збирають пропозиції від містян. Долучитись до ініціативи можна за посиланням.

Розмовляла Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!