Львів’ян укотре застерігають від купівлі квартир в будинках на вул. Шевченка, 418

9821 1
Їх зводить без дозволів компанія «Ірокс», що тепер займається продажем під іншою назвою.
Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Львів’ян, які хочуть придбати житло в новобудовах, Львівська міськрада застерігає від купівлі квартир у двох будинках, що на вул. Шевченка, 418.

Читайте також: Справу львівського забудовника, підозрюваного в шахрайстві, передали до суду

За словами керівника юридичного відділу Інспекції ДАБК Львова Святослава Кіндратіва, забудовник – компанія «Ірокс», не має дозволів на будівництво та захопила частину землі, де має бути дорога. 

«Встановлено факт будівництва двох суміжних об’єктів на вул. Шевченка, 418. Зараз один із них є на етапі 4-го поверху, інший, що майже під самою колією, є на початковій стадії. Йдеться про самовільно захоплену земельну ділянку, площею майже 0,5 га, що не входить у межі документів "Іроксу" на землекористування та належить до земель міста. Окрім цього, частина цієї земельної ділянки єрозташована в межах "червоних" ліній. Львівська міська рада не видавала на неї жодних документів, а виконавчий комітет – містобудівних умов та обмежень на проектування будівництва», – каже він.

Минулої п’ятниці, за його словами, до обласної прокуратури надіслали листи про порушення, а Інспекція спільно з обласною ДАБІ планують знову перевірити цей об’єкт.

Виконавчий директор Асоціації західноукраїнських забудовників Юрій Мартинюк додає, що після оприлюднення у ЗМІ інформації про незаконне будівництво від компанії «Ірокс», забудовник продає об’єкти через нові назви, нових людей та модифіковані договори».

Читайте також: На Науковій у Львові виявили незаконне будівництво

Нагадаємо, компанія «Ірокс» неодноразово фігурувала в будівельних скандалах. Зокрема, у серпні 2016 року між мешканцями будинку на вулиці Антонича, 3 і будівельною компанією виник конфлікт —  мешканці створили ОСББ, що у подальшому дозволило підвести інженерні мережі, зокрема електрику.

Пізніше міська рада після низки перевірок анулювала дозволи для ПрАТ «Ірокс» на будівництво на вул. Тернопільській, 42, вул. Шевченка, 418 та вул. Величковського, 61, 62. Львів’ян і надалі просять не купувати житло у ПрАТ «Ірокс» та інших сумнівних будівельних компаній. Мапу із незаконними забудовами можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
1 Жовтня, 2019 05:06
А Відгрохати такі махіни, і що, мерія була сліпа? Купіть лупу собі, а то останнім часом хєрово все бачите. Та, а потім ще будуть виділяти кошти з бюджету міста на знесення незаконного будівництва! "ГОС[***]И" кляті, щоб вже тріснули.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!