Львів'ян закликають брати на перетримку собак з Домівки врятованих тварин

966 0
Через сильні морози тварини дуже мерзнуть.
depositphotos

depositphotos

Домівка врятованих тварин впроваджує ініціативу «Зігрій песика взимку». Усіх небайдужих закликають прихистити у себе вдома собак, які мешкають в Домівці, на зимовий період. Через сильні морози тварини дуже мерзнуть. Мешканців також закликають не бути байдужими і до безпритульних котів та песиків. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

«У нас в домівці є близько 100 собак. Всі ці собаки привезені з фронту, з війни і врятовані військовими. Зараз надворі дуже-дуже холодно, і вони усі насправді мерзнуть. Ми міняємо двічі на день воду, доливаємо теплу, аби хоч якось їх зігріти. Також стелимо їм пледи, лежаки, будки, аби вони мали хоч трішки теплого місця. Але цим ми не можемо врятувати критичну ситуацію з холодом в боксі, де живуть наші собаки. Ми дізналися про круту ініціативу, яку вчора зробили у Кракові. Там люди забрали на перетримку на зиму додому 120 собак. Тож ми також хочемо закликати львів’ян та усіх небайдужих долучитись до такої акції і в Домівці врятованих тварин – забрати наших собачок, особливо цуценяток, які насправді дуже мерзнуть, додому, хоча б на зимовий період», – закликав директор Домівки врятованих тварин Орест Залипський.

Читайте також: Львів'ян запрошують на благодійний ярмарок Домівки врятованих тварин 

Також в Домівці врятованих тварин нагадують про необхідність піклуватися про тварин і на вулицях Львова. Адже з настанням морозів вони стають найбільш вразливими. Безпритульні песики та котики взимку не мають вільного доступу до води, а ще їм постійно бракує їжі. При температурі -20 градусів вуличний котик замерзає приблизно за 40 хвилин.

«Кожний із нас може допомогти котикам та песикам у такий складний період. У першу чергу, перед поїздкою машиною обов’язково потрібно перевірити, чи не ховається тварина під капотом чи біля коліс машини. У кожного біля будинку живуть хвостаті. Залишайте їм сухого корму та теплої води, щоб вони могли набратися сил та зігрітися. Також закликаємо впускати котиків та песиків погрітися у підʼїзди та підвали, щоб вони могли відновити свої сили. Кожен може врятувати життя тваринки, тому закликаємо вас не бути байдужими та допомагати безпритульним тваринам пережити цю зиму», – додають у Домівці врятованих тварин.

Домівка врятованих тварин розташована у Львові на вулиці Олекси Довбуша, 24, тел.: 073 000 0075. 

Нагадаємо, 10 січня у Львові буде без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 5 – 10  м/с. Температура вночі 12 – 17° морозу, вдень 3 – 8° морозу.

Юлія Кметик

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!