Львів’ян закликають не палити суху рослинність. Її можна привозити на станцію компостування

691 0
Замість того, щоб палити, можна привезти залишки рослин на компост, з якого отримують корисну органічну підживку.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

У Львові закликали мешканців не палити суху рослинність, адже спалювання сухостою призводить до низки негативних наслідків, основними з яких є забруднення повітря та ризик виникнення пожеж. Також це призводить до загибелі мікрофлори та знищення дрібних тварин, пише ЛМР. 

Зауважимо, що для мешканців Львова, на вулиці Пластовій, 13 діє міська станція компостування, де приймають органічні, садово-паркові відходи, а також городину.

Читайте також: Якою буде погода на вихідних у Львові. Прогноз синоптиків

«Кожен з нас може привозити на станцію компостування залишки рослин із власного городу і садово-паркові відходи. Замість того, щоб їх палити і шкодити здоров'ю та довкіллю, ми отримуємо корисну органічну підживку, якою потім зможемо удобрити ґрунти або підживити домашню розсаду», – кажуть у ЛКП «Зелене місто».

Нагадаємо, що згідно з Законом України, за спалювання сухостою передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність. Містян закликають бути відповідальними громадянами та дбати про довкілля.ф

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!