Львів’ян закликають приносити парафін та віск для окопних свічок

1544 0
Свічкарня нині дуже потребує парафін (харчовий П-2) та віск (бджолиний, пальмовий).
Фото: ФБ/Oxana Lviv

Фото: ФБ/Oxana Lviv

Свічкарня Центру соціальної підтримки отримала чергове замовлення від українських воїнів, які служать у надскладних умовах. Тож працівники збирають матеріали для окопних свічок – це парафін та віск. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Велику кількість заготовок соціальні працівники вже виготовили, частину з них залили матеріалом, придбаним завдяки допомозі колишньої мешканки установи. Свічкарня нині дуже потребує парафін (харчовий П-2) та віск (бджолиний, пальмовий). Так, усіх небайдужих закликають долучитися та допомогти матеріалами для заливання свічок. Принести матеріали можна у Центр соціальної підтримки, що на вул. Угорській, 2 (3-й поверх, двері ліворуч), тел. 270-07-70.

Читайте також: У Львові діти продають напої, щоб зібрати кошти для ЗСУ

Нагадаємо, що у Львові триває збір бляшанок для виготовлення окопних свічок для військових. У місті встановили додаткові контейнери для збору бляшанок, яких бракує українським волонтерам. Локації шукайте тут.

Для довідки

Технологія створення таких свічок не є новою і стала досить популярною з початком російсько-української війни. У пусті консервні банки вкладають пористий картон, який ріжуть на смужки і скручують сотами вверх та заливають воском. Свічки перетоплюють та заливають їх вже у підготовлені ємності з картоном. Такі свічки розігрівають їжу, а також можуть тривалий час освітлювати невеличкі приміщення.

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!