Львів’ян закликають у четвер приїхати на роботу велосипедом

2414 0
У четвер, 22 вересня до міжнародного Дня без Авто у Львові відбудеться традиційна акція Велосипедом на роботу.
фото: facebook.com/velolviv

фото: facebook.com/velolviv

Сніданок до Дня велосипедом на роботу триматиме з 8:00 до 9:00 на площі Ринок біля фонтану Діани. Охочих долучитися до акції запрошують брати зі собою «гарний настрій та щось смачненьке».

«Закликаємо в цей день намагатись пересуватись у справах на велосипеді! Розповісти про це своїм друзям, знайомим та колегам. Розкажіть їм про переваги їзди на ровері по місту»,  – інформують у соцмережах організатори.

Додамо, що вперше акція День без автомобіля пройшла у Франції в 1998 році. Тоді в заході брали участь всього близько двох десятків міст. Зате вже до 2001 року до руху офіційно приєдналися більше тисячі міст у 35-ти країнах світу, зокрема, в Японії, Бразилії та Канаді. На батьківщині акції, у Франції, 22 вересня для автомобільного транспорту традиційно перекриваються дороги центральної частини Парижа. На вулицях можна побачити лише таксі і електромобілі. Для тих, хто боїться запізнитися на роботу, пропонуються велосипеди, які можна отримати безкоштовно під заставу посвідчення особи.

Фото із зимового Дня велосипедом на роботу дивіться у публікації Tvoemisto.tv.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!