Львів'ян запрошують допомогти прихистити безпритульних собак

3691 0
Львівське комунальне підприємство «Лев» розпочало інформаційну кампанію «Прихистіть» головною метою якої є допомогти знайти нових господарів для безпритульних собак.
фото: ЛКП "Лев",provse.ok.ua

фото: ЛКП "Лев",provse.ok.ua

Для того, щоб допомогти знайти дім для безпритульної собаки, кожен охочий може позначити себе на фотографії тієї собаки, яка їй найбільше сподобалась у соціальній мережі facebook.

«Оберіть собаку, що найбільше вам сподобалась, позначте себе на фото і, таким чином, допоможіть нам поширити інформацію про кампанію «Прихистіть». Дайте безпритульним собакам ще більше шансів знайти господарів та теплий дім!», - йдеться в повідомленні ЛКП «Лев»

За словами речниці ЛКП «Лев» Лілії Кузік, у Львові немає міського притулку для тварин, їх немає де утримувати. Тому після відлову безпритульного собаки ловцями, проводять стерилізацію, при потребі лікування, вакцинацію (комплексну та проти сказу), собаці вживлюють чіп (і вносять до бази даних безпритульних собак), чіпляють кліпсу і, якщо не знаходиться господар, собака відпускається в місце відлову.

«Оскільки ми вважаємо, що собакам не місце на вулиці, ЛКП «Лев» розгорнуло інформаційну кампанію «Прихистіть» в межах проекту технічної допомоги Євросоюзу «S.O.S. – безпека співжиття людей та безпритульних тварин на польсько-українському прикордонні: Львів, Люблін, Луцьк та Івано-Франківськ». Її мета — знайти сім'ї для безпритульних собак. На щастя, за останні роки зоозахисники домоглися того, що вбивства зупинили. Але що робити далі з собаками? Гуманний світовий досвід — це стерилізація і прилаштування в сім'ї», - розповідає Лілія Кузік.

Стартувала акція «Прихистіть» з відеоролика «Вони такі ж, як і ми». У межах кампанії також розмістили у місті 10 сітілайтів у жовтні та 10 білбордів у грудні зі закликом прихистити собак. Ще 10 білбордів мають з’явитися в грудні.

 Також зараз триває робота над створенням онлайн бази безпритульних собак з фото та інформацією про них.

«Проте, вже зараз завдяки кампанії та активній співпраці з опікунами-волонтерами значно активізувався процес прилаштування собак. Якщо раніше прилаштовували у сім'ї до двох собак на тиждень, то зараз — до 8», - розповідає Лілія Кузік.

Підготувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!