Львів'ян запрошують на екскурсію перейменованими вулицями. Як долучитися

688 0
Екскурсія безкоштовна, однак потрібно попередньо зареєструватися.
фото: Твоє місто

фото: Твоє місто

У Львові до Дня Незалежності України розробили новий екскурсійний маршрут перейменованими вулицями та просторами міста. Маршрут прокладений через 5 перейменованих вулиць. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

Екскурсія триватиме орієнтовно 1.5 години, на якій розкажуть більше про непересічних для Львова особистостей, на честь яких були названі вулиці. 

Екскурсійний маршрут пролягає через такі вулиці: сквер НТШ - сквер Іваничука - вулиця Тараса Бобанича «Хаммера» (раніше Короленка) - вулиця Ігоря Дашка (Філатова) - вулиця о. Димитрія Яреми (Чехова) - Сквер Панчишина - вулиця Юрія Руфа (Некрасова).

Маршрут складено саме цими вулицями, тому що вони є комфортними для однієї комплексної пішохідної прогулянки, однак у Центрі туристичної інформації запевняють, що будуть працювати над створенням і нових екскурсій, які оховлюватимуть й інші перейменовні вулицями.

«Одним з основних інструментів роботи працівників туристично-інформаційних центрів є карта, на якій вони показують відвідувачам, де знаходяться ті чи інші туристичні об’єкти, простори, сквери. Вони називають гостям нові назви вулиць і не всі розуміють, де це. Кожен львів’янин зараз вивчає для себе нові найменування вулиць і намагається асоціювати місто з ними. Відтак виникла ідея дослідити історії людей, в честь яких переназвали деякі вулиці, і запропонувати мешканцям та гостям міста прогулятись цим маршрутом», – розповіла Христина Лебедь, керівниця управління туризму Львова.

Новий екскурсійний маршрут розробив працівник Центру туристичної інформації, історик та екскурсовод Євген Гулюк.

«День Незалежності – завжди чудова нагода краще познайомитися з собою! В Україні почали очищати публічний простір від отруйних рудиментів колоніального та комуністичного минулого. Детоксикація суспільного організму відбувається і на рівні назв вулиць, площ та громадських просторів. Упродовж останнього року у Львові багато зробили в цьому напрямку. Відтак запрошуємо на прогулянку містом, де головні акценти будуть саме на перейменованих локаціях. Поговоримо про назви площ та вулиць, непересічних місцевих мешканців та цікавинки з їхнього життя. Маршрут пролягатиме між вулицями Тараса Бобанича та Юрія Руфа», – зазначає екскурсовод.

Перша екскурсія цим маршрутом відбудеться завтра, 23 серпня, о 9:00. Місце зустрічі – Львівський туристичний офіс, вул. Руська 20.

Екскурсія безкоштовна, однак потрібно попередньо зареєструватися за посиланням

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!