Львів'ян запрошують на фестиваль короткого метру Wiz-Art

2602 0
Фестиваль триватиме з 6 по 12 серпня у Львові.
фото: wiz-art.ua

фото: wiz-art.ua

З 6 до 12 серпня у Львові відбудеться 11 львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів. Організатори обіцяють цікаві кінопокази та особливу програму з обговореннями і дискусіями. Окрім того, на подію завітають гості з різних країн світу. Програму кінофестивалю можна переглянути на офіційному сайті Wiz-Art.

 У межах одинадцятого кінофестивалю організатори  вирішили звернути увагу аудиторії на те, що ненавмисне або ж спеціально залишається за кутом огляду суспільтва. Відповідно, основною темою LISFF Wiz-Art 2018 стануть явища, які ми не помічаємо або не бачимо: WHAT WE DON’T SEE. 

Читайте також: Творці «Сторожової застави» знімуть фільм про Захара Беркута

Найкращий короткометражний фільм у межах LISFF Wiz-Art 2018 обиратиме міжнародне журі у складі представника Torino Film Lab та програмного координатора Массіміліано Нардулі (Італія), режисерки Орі Сінай (Ізраїль) та продюсерки Дарії Бассель (Україна). 

Впродовж фестивалю фільми змагатимуться у міжнародному та національному конкурсі, будуть спеціальні підбірки Midnight Sexy Shorts, Equality Shorts, KIDS Programs, концерт та кінопоказ Sound & Vision. 

Окрім того, у неділю, 22 липня, останній шанс придбати абонемент на всі покази за акційною ціною (early birds). З 22 липня по 6 серпня ціна абонементу буде вищою (late birds). 

Довідка.

LISFF Wiz-Art — це щорічний міжнародний фестиваль короткометражних фільмів у Львові. Фестиваль започаткований мистецькою формацією Wiz-Art, яка була заснована у 2008 році. У 2017 році LISFF виповнилося 10 років. Під цю подію команда кожного разу обирає нову тему, яка є актуальною для суспільства, і працює над оригінальним візуальним оформленням.

Читайте також: «Сторожова Застава»: Чи варто йти в кіно на перше українське фентезі

На фестивалі щороку можна переглянути понад 100 найсвіжіших робіт короткого метру. Lviv International Short Film Festival — це потужна культурна та освітня платформа, яка об’єднує українських та іноземних діячів кіно та знайомить українських глядачів із досвідом професіоналів.

У конкурсній програмі беруть участь короткометражні фільми з усього світу. Заявку на участь можуть надсилати учасники з будь-якої країни. Також глядачі мають змогу переглянути фільми поза конкурсом. Окрім Гран-прі, — головної відзнаки фестивалю, основні нагороди отримують переможці у трьох номінаціях: найкращий сценарій у міжнародному конкурсі, найкраща режисура у міжнародному конкурсі, найкращий український фільм. Додатковими є спеціальними відзнаки журі та вибір глядачів.

Партнерська публікація

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!