Львів’ян запрошують на молодіжну прощу до Гошева. Програма

1630 0
Піша проща відбудеться 21-22 серпня.
Фото: Олег Божко

Фото: Олег Божко

Львів’ян кличуть на молодіжну пішу прощу до Гошева, яка проходитиме у суботу 21 – неділю 22 серпня. Вона розпочнеться зі Львова, Розвадова, Стрия і Сколе. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Зокрема, вихід зі Львова запланували 19 серпня з Храму святого Андрія о 08.30. З Розвадова – 20 серпня з Храму Воскресіння Христового о 08.30, а зі Стрия – 21 серпня з Катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці о 08.30 . Вихід зі Сколе відбудеться 21 серпня з Храму святого Пантелеймона о 08.30.

Для довідки

Гошівський монастир Преображення Господнього розташований у селі Гошові Долинського району. Його вважають одним з найбільших релігійних та історико-архітектурних святинь Західної України. Перша письмова згадка про Гошів датується ще 1464 роком, однак сам монастир, як місце поселення кількох ченців-пустельників, міг існувати й раніше. Він розташований був в урочищі «Красний Ділок», проте пізніше його перенесли на Ясну Гору.

У 1950 році монастир припинив своє існування, були арештовані священники та монахи, а речі з монастиря були вилучені. До 1978 року в цьому місці був дитячий садочок, а церква використовувала під склад, однак на початку 1990-х років монастир почав відроджуватися.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!