Львів’ян запрошують на найбільші пригодницькі перегони у Карпати

1774 0
Найбільші пригодницькі перегони в українських Карпатах «Gorgany Race» цьогоріч відбудуться 26-27 червня. Участь у десятих ювілейних змагання візьмуть понад 500 учасників з усієї України.
фото: ua-reporter.com

фото: ua-reporter.com

Цьогоріч «Gorgany Race» стартують у селі  Бистриця на поляні на березі річки Бистриця Надвірнянська. Перегони розпочнуться 26 червня о 10:30 (початок реєстрації для учасників о 7:00).

Змагання вже традиційно відбуватимуться у трьох класах: спринт, трек, вело. Вперше цього року організатори вводять новий четвертий клас змагань – півспринт  для тих, хто завжди мріяв взяти участь у пригодницьких перегонах, але боявся надмірного навантаження.

Мета у всіх учасників одна – якнайшвидше дістатись до фінішу, подолавши якомога більше технічних точок (КП). До початку змагань ніхто з учасників не знає точного маршруту і не знає, чого чекати на дистанції. Тож, завжди є момент несподіванки.

Складність перегонів ще й у тому, що вони відбуваються у Ґорґанах – найбільш віддаленому та важкодоступному гірському масиві Карпат. Хто подолає найшвидше доволі складну дистанцію, той і стане переможцем. «Однак лише сили і швидкості для перемоги недостатньо, – вважає Андрій Бандрівський, співорганізатор та засновник «Gorgany Race». – Важливо також вміти орієнтуватися, правильно прокладати маршрут, логічно думати. А поборотися є за що – переможці та призери класів отримають цінні подарунки для походів та мандрівок, також окремо нагородять найкращу дівочу команду».

Десять років тому «Gorgany Race» починались як невеликий захід: був усього один клас змагань, 14 команд і близько 40 учасників. У ювілейних змаганнях візьме участь 244 команди, більше 500 людей і змагатимуться вони у чотирьох класах. «У світі пригодницькі перегони є доволі популярними, в Україні ця тенденція лише починає набирати обертів. Проте, чим більше таких заходів буде у нас, тим краще», – додає Андрій.

Чому варто спробувати себе? Андрій Бандрівський каже, що по-перше, це надзвичайно цікаво. «За такий короткий період можна отримати багато незабутніх та позитивних емоцій. Ми здебільшого живемо в містах, ходимо на роботу, у кращому випадку на вихідних виїжджаємо на природу. Важливо час від часу «провітрювати голову». А пригоди цікаві всім”.

По-друге, перегони запалюють.Засновник «Gorgany Race».  каже, що на змаганнях серед такої великої кількості людей ти відчуваєш як вирує енергія. «Для мене – це змагання не між командами, а змагання, перш за все, з собою. Ти можеш випробувати себе на силу, витривалість, впевненість, у тебе відкриваються якісь неймовірні запаси енегрії. Це як потрапити в казку, бо виявляється, що наші можливості набагато більші, ніж з ті, до яких ми звикли».

Організатори запрошують долучатися до відчайдухів і наголошують, що захід не  лише для професійних спортсменів, а й для тих, хто веде активний спосіб життя і любить мандри:  «Важлива не перемога у змаганнях, а перемога над собою, тому учасникам раджу ставити собі персональні цілі і встановлювати особисті рекорди. Бо подолання перешкод робить нас сильнішими», – додає Андрій Бандрівський.  

Офіційне нагородження переможців заплановане на 27 червня (18:00).

Деталі за телефоном:  (067) 353 37 27 (Вероніка Саврук). Або ж надсилайте пропозиції та запитання на електронну скриньку: [email protected].


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!