Львів’ян запрошують на незвичну виставу у Перший театр

2669 0
Глядачів змусять вийти із зони комфорту та облаштують місця не лише у залі на кріслах, а й на риштуванні.

15, 16, 29 червня в Першому театрі у Львові відбудеться прем’єра п’єси Pentecost британського драматурга Девіда Едгара, яку зрежисує Лариса Діденко.

Читайте також: Перший. Як у Львові змінюється найстаріший дитячий театр в Україні

Вистава стала однією із переможниць театрального конкурсу Taking the Stage 2018 Британської Ради в Україні. Вистава Pentecost порушує питання толерантності, сприйняття «іншості», як на все це накладається карма Східної Європи і що означає жити в реальному мультикультурному світі.

У виставі покажуть закинуту балканську церкву, яка стає перехрестям різних культур. Знайдена тут унікальна середньовічна фреска з’являється на сцені як яблуко розбрату, перетворюючись далі і на заручницю, і на жертву. Майже детективна історія затягує глядача у міцний клубок гострих тем сучасності – розбрат, тероризм, біженці.

«Національні стереотипи дозволяють нам трактувати окремих особистостей як нам заманеться, залежно від того, як ми про них думаємо. Це дає можливість говорити мовою ненависті і призводить до катастрофи», – розповідає режисерка Першого театру Лариса Діденко.

У виставі буде багато музики різною мовою, а глядачів змусять вийти із зони комфорту: їм облаштують місця не лише у залі на кріслах, а й на риштуванні. Таким чином автори проекту хочуть відтворити атмосферу ремонту у церкві, який покажуть у виставі.

Читайте також: Чим дивуватимуть львівські театри у червні. Афіша вистав

Переглянути виставу можна буде впродовж трьох днів о 18:00. Додамо, що першим проєктом*-переможцем Taking the Stage від Першого театру стала вистава «Аліса» за відомим твором Льюїса Керрола, прем’єра якої відбулася в лютому цього року.

*згідно з новим українським правописом



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!