Львів’ян запрошують на перегляд патріотичного фільму просто неба

3442 0
У суботу, 20 серпня, львів’янам пропонують переглянути під відкритим небом фільм про оборону Донецького аеропорту "Добровольці Божої Чоти".
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Коли: 20 серпня, 21.00 год.
Де: вул. Довбуша,  24 (підніжжя Гори Лева, або ж Лисої Гори).
Вхід вільний.

Довідка про фільм

Документальний фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія "Добровольці Божої Чоти", в якому йдеться про оборону Донецького аеропорту, отримав Приз глядацьких симпатій 13-го Гданського міжнародного фестивалю документального кіно. Стрічка увійшла в головний конкурс фестивалю, до якого були відібрані 24 фільми з Польщі, України, Вірменії, Норвегії, Литви, Нідерландів, Великої Британії, Сирії, Туреччини, США, Бельгії, Данії та Мексики, – зазначають організатори кінопоказу.

Читайте також: Що подивитися: 15 новинок українського кінематографа

«Фільм знятий на волонтерських засадах. В ньому йдеться про бойові дії на сході України. Робота над фільмом почалася зі зйомок Добровольчого корпусу, але коли режисер потрапив в аеропорт, то зрозумів, що там всі добровольці. Світ поступово дізнається всю правду на Сході України", – розповів один з режисерів стрічки, Іван Ясній.

Кожен з режисерів знімав по-різному: Кантер знімав у стилі "стрім-екстрім", а Ясній робив неоперативну професійну зйомку якісною апаратурою. Леонід Кантер знімав в аеропорту, а Іван Ясній в Пісках. Найважчим під час роботи для Леоніда Кантера було "не вимкнути камеру в критичні моменти, а продовжувати знімати".

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!