Львів’ян запрошують на вечір пам’яті жертв Голодомору

1994 0
Захід організовує факультет журналістики Львівського університету, відбудеться він у Першій львівській Медіатеці.
фото: rest.guru.ua

фото: rest.guru.ua

Студенти факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка запрошують усіх на вечір пам’яті загиблих під час Голодомору 1932-33 років.

Захід відбудеться 21 листопада у Першій львівській Медіатеці, за адресою вул. Мулярська, 2а, повідомляють на факультеті. Початок – о 16:30. Вхід – вільний.

Читайте також: 5 важливих фактів про Голодомор в Україні

Під час заходу покажуть авторський ролик про журналіста Уолтера Дюранті, який увійшов в історію завдяки приховуванню фактів про Голодомор в Україні. Також у програмі вечора – театральна постановка про тодішні події та їх наслідки.

Організовує вечір пам’яті жертв Голодомору кафедра української преси факультету журналістики ЛНУ та студенти факультету.

Читайте також: В Українських школах вчитимуть поглиблено історію Голодомору

«Сьогодні спостерігаємо позитивну динаміку визнання світом Голодомору актом геноциду українського народу. Лише впродовж останніх двох місяців відбулося кілька подій, пов’язаних із цією трагедією. У Торонто (Канада) встановлено меморіал жертвам Голодомору (21 жовтня), Сенат Сполучених Штатів Америки визнав Голодомор 1932–1933 років актом геноциду (4 жовтня ), а 7 листопада штат Вірджинія став вісімнадцятим у США, який визнав Голодомор геноцидом і приєднався до заходів вшанування пам’яті жертв трагедії», – зазначають організатори.

Нагадаємо, Інститут національної пам’яті підготував безкоштовну брошуру до 85-х роковин Голодомору.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!