Львів’ян запрошують на відеомапінг із нагоди 100-річчя ЗУНР

1842 0
Текст до мапінгу начитав Юрій Андрухович.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Сьогодні, 18 жовтня, у Львові стартують святкові заходи з відзначення 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки. З цієї нагоди о 21:00 на фасаді ЛНУ імені Івана Франка відбудеться медійно-драматичне дійство «Момент і Чин».

Читайте також: На фасаді театру Курбаса показали відеомапніг. Фото, відео

За словами доцента ЛНУ імені Івана Франка Олега Павлишина, символічно, що відеомапінг відбудеться саме на фасаді Львівського університету. адже низка його випускників стали визначними діячами ЗУНР: президент ЗУНР Євген Петрушевич, голова першого уряду ЗУНР Кость Левицький, а також Сидір Голубович, Лонгин Цегельський. Майже чверть депутатів Української Національної Ради й Тимчасового уряду також закінчували Львівський університет. Багато тогочасних студентів університету воювали й у лавах Української Галицької Армії. 

Текст до мапінгу начитав Юрій Андрухович, а над його створенням працювали митці з театру Курбаса. Головний контекст — це відтворення через аудіовізуальний і театралізовані постановки з сучасною музикою подій, щоб можна було зібрати велику аудиторію, показати історичні події і привернути увагу. До мапігну також залучать симфонічний оркестр Ukrainian Festival Orchestra.

Читайте також: На фасаді львівської Ратуші показали відеомапінг. Фото

Режисером медійно-драматичного дійства став Андрій Водичев, художник — Володимир Стецькович, диригент — Іван Остапович. Звуковий супровід забезпечуватиме Олесь Коваль. До мапінгу долучаться актори Андрій Петрук, Валерія Котеленець, Василь Колісник. 

Долучайтеся до нашого Telegram-каналу та спільноти у Facebook.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!