Львів’ян запрошують на відкриття Скверу Гідності. Де і коли?

2868 0
Завтра, 11 грудня, о 15:00 год. на Сихові відбудеться офіційне відкриття першого у Львові інклюзивного громадського простору – Скверу Гідності.
Фото: facebook.com/Група 109

Фото: facebook.com/Група 109

У сквері замінено мощення й усунено бар’єрність, встановлено пандуси і тактильну плитку. Таким чином, сквер став доступний для усіх, в тому числі маломобільних груп – батьків з колясками, людей в інвалідних візках та осіб з інвалідністю зору. Також, у сквері висаджено 15 молодих дерев та встановлено перші три модулі унікальних лавок, які сприятимуть якісній взаємодії між відвідувачами скверу.

Процес змін у сквері розпочався ще у травні 2014 року, коли місцеві мешканці стали на захист цього громадського простору від спорудження 4-х поверхового ТЦ і відновили громадський статус скверу. Учасники Урбаністичного об'єднання "Групи 109" розробили проект оновлення скверу, користуючись принципами універсального дизайну та залучаючи місцеву громаду, підприємців та школу, а також тісно співпрацюючи з  ГО "Кращий Сихів" та Сихівською РДА

Сквер розташований за адресою пр. Червоної Калини 105-109.

З нагоди завершення основних ремонтних робіт у сквері, мешканці прилеглих будинків, які активно беруть участь у житті свого району проведуть невеличке святкування з музикою і частуваннями.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!