Львів’ян запрошують на виставку, присвячену Пінзелю

2201 0
У рамках культурно-мистецького проекту також відбудеться презентація художнього альбому «Таїна Пінзеля» та показ модного одягу.
фото: stezhkamu.com

фото: stezhkamu.com

16 вересня під час Форуму видавців у подвір'ї та приміщенні Палацу Потоцьких відбудеться презентація художнього альбому «Таїна Пінзеля», виставка творів сучасних митців та показ модного одягу. Про це розповіли на прес-конференції, присвяченій культурно-мистецькому проекту «Під зорею Пінзеля».

Читайте також: Львів'ян запрошують на виставку Юрія Коха

За словами організаторки події дизайнерки-модельєрки Івони Лобан, упродовж дня відвідувачі Форуму видавців зможуть оглянути одноденну пересувну експозицію, яку надалі планують розширювати та демонструвати в інших містах України та Європи. На виставці будуть представлені твори 35 львівських та тернопільських митців, створені за мотивами творчості Іоана Георгія Пінзеля.

«У мене виникли асоціації з роботами Пінзеля, вони мене надихнули. Коли я виліпив свої скульптури, мені захотілося додати в них його дух. Він – у позолоті, яка є на роботах Пінзеля і тепер є на моїх. Ми поклали її не чітко, а з потертістю, тріщинками, щоби показати, що в них є архаїка», – розповідає учасник виставки, скульптор Віктор Проданчук.

Читайте також: У Першому театрі прем'єра вистави за книгою Прохаськів "Куди зникло море"

О 17:00 почнеться основні події проекту. У програмі заплановано презентацію другого видання альбому «Таїна Пінзеля», що відбудеться в приміщенні палацу Потоцьких, та демонстрація документального фільму «Таїна Пінзеля – від Бучача до Лувру». Крім того, у подвір’ї Палацу відбудеться показ авторської колекції одягу від Івони Лобан та концерти співачки Оксани Мухи та гурту Rockoko.

У майбутньому проект передбачає організацію щорічного фестивалю Пінзеля з метою не лише поширення інформації про творчість скульптора в Україні та світі, а й створення унікальної мистецької платформи для творчої співпраці, спілкування, обміну досвідом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!