Львів’ян запрошують обговорити кандидатів в очільники ДФС регіону

1860 0
У понеділок, 13 липня, відбудеться обговорення кандидатур на посаду керівника ДФС у Львівській області за участю представників громадськості та ДФС України. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України. До обговорення запрошують усіх охочих.

Як зазначено в повідомленні, відповідно до рішення Державної фіскальної служби, пропозиції кадрової комісії від 04.03.15 р. не можна враховувати під час призначення керівника ДФС у Львівській області. Львівській ОДА доручено, за результатами наради у Президента, організувати запрошення представників громадських організацій для обговорення кандидатур. Нагадаємо, що голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, попри вказівку Президента Петра Порошенка, сам обрав кандидата на посаду керівника ДФС у Львівській області.

Як вже повідомляло Tvoemisto.tv, на посаду начальника Головного управління ДФС у Львівській області у березні цього року претендували двоє осіб. Рада з кадрових питань ДФС України відібрала із 16 кандидатів, які брали участь у конкурсі на цю посаду, Маркіяна Мальського та Михайла Коропецького. Проте тоді обрати претендента на вакантну посаду так і не вдалось.

Валерій Веремчук, керівник «Народної Самооборони» Львівщини, голова «Громадського руху «Народний контроль» у ЛМР каже, що ситуація, яка склалась навколо цього призначення - сумна, бо більше року нема керівника. «Ми розуміємо, що державна структура без керівника не повноцінна. Чому немає – це питання до київського керівництва. Але головне питання, яке повинні були б засвоїти всі чиновники - і київські, і львівські - що суспільство сьогодні найбільше вимагає прозорості, особливо в кадрових призначеннях. Більшість проблем - бо продаються посади. Я думав, що з поваленням режиму Януковича чиновники не будуть платити за посади, що будуть йти туди за покликанням, за професійним досвідом… На жаль, бачимо, що стара звичка тихенько когось призначити залишилась. Ми як активісти показали, що на Львівщині ми не сприймемо колуарщини. Два конкурси провели, визначені були два переможці. І в результаті – людина поза конкурсом із сумнівною репутацією, три місяці і нікого не призначили» - каже Валерій Веремчук.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!