Давню підземну каплицю у Львові відкрили для відвідування

2381 0
Там є мощі дванадцяти Апостолів.
Підземна каплиця Гарнізонного храму/ Фото: Тарас Михальчук

Підземна каплиця Гарнізонного храму/ Фото: Тарас Михальчук

Від сьогодні, 5 липня, усі охочі можуть відвідувати підземну каплицю Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у Львові, що на вул. Театральна, 11. Про це повідомив настоятель храму отець Тарас Михальчук, пише Духовна велич Львова.

«Особливістю святині є те, що там є мощі 12-ти Апостолів, серед яких є й мощі покровителів храму – апостолів Петра і Павла», – підкреслив отець Тарас.

Зазначимо, у 2011 році цю каплицю освятив Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор. Вона входить до комплексу підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла. Вхід до підземелля – із проспекту Свободи.

Читайте також: ТОП-5 підземель старого Львова

Підземелля Гарнізонного храму – це рештки мурів княжих часів 13 ст. Підземелля складаються з трьох рівнів, частина з них засипана землею. Тут можна побачити залишки побутової кераміки 16 ст. і фрески 17 ст. Найцікавішою знахідкою цього підземелля є різьблений саркофаг 18 ст. архиєпископа Миколи Вижицького. У ньому видавлена бічна стінка, однак у саркофазі ніхто ніколи не був похований.

З 10:00 до 18:00 можна самостійно оглянути експозицію або ж прийти на екскурсію. Екскурсії відбуваються щодня о 13:30; 14:00; 15:00 та о 16:00.

Детальніше про діяльність підземелля Гарнізонного храму можна дізнатися за посиланням. А прочитати про храм – у матеріалі

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!