Львів’ян запрошують у Собор святого Юра помолитися перед рідкісною іконою

3473 0
Водночас долучатися можна й онлайн.

Сьогодні в УГКЦ відізначають свято Матері Божої Неустанної Помочі. Із цієї нагоди, починаючи віднині, 5 липня, і протягом дев’яти днів, на території Собору св. Юра в особливий спосіб молитимуться до Богородиці. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Настоятель Архикатедрального Собору святого Юра митрофорний протоієрей Роман Кравчик запевнив, що тут дотримаються усіх карантинних обмежень та зберігатимуть дистанцію. Водночас долучатися можна й онлайн.

Моління розпочнуться у неділю, об 11:00 ранку. О 18 годині буде Акафіст, вервиця перед іконою на подвір’ї біля храму. Надалі кожного дня о 18-тій буде Літургія, Акафіст (перед іконою), розважання і вервиця.

Ікона, перед якою звершуватимуть моління, – рідкісна, бо на ній Богордиця зображена у повний зріст, за розміром – 4 м висоти і 2,5 м ширини. Її створив священик і художник о. Євген, який навчався викладати ікони з мозаїки у Італії.

Для довідки

Свято Матері Божої Неустанної Помочі в УГКЦ встановив Синод єпископів УГКЦ у 2017 році. Це свято відзначають у першу неділю липня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!