Львів'ян запрошують в Дім Франка на виставку оцифрованих артефактів

848 0
Виставка триватиме два тижні – з 24 жовтня до 7 листопада.
фото: Дім Франка

фото: Дім Франка

Дім Франка у Львові запрошує на унікальну виставку «Врятовані», де можна буде побачити артефакти з колекції музею, які відреставрували та оцифрували у межах проєкту «FrankoData: відкритий цифровий музей». Про це повідомили у музеї. 

«З початком повномасштабного вторгнення спільнота Дому Франка доклала максимальних зусиль, аби вберегти найцінніші одиниці зберігання з фондової колекції. Проте сховати чи евакуювати експонат означає на невизначений період виключити змогу для відвідувача побачити його, прорефлексувати і навіть насолодитися ним, якщо йдеться про твори мистецтва. Саме тому, відповідаючи на актуальні запити сьогодення, Дім Франка у партнерстві з Інститутом франкознавства ЛНУ ім. Івана Франка та за підтримки Українського культурного фонду й реалізовує грантовий проєкт «FrankoData: відкритий цифровий музей», одним із проміжних продуктів якого є виставка «Врятовані», – зазначають у Домі Франка.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин. Дім Франка

Мультитематична експозиція складатиметься з документів, пов’язаних із Франком та його сучасниками, міститиме одиниці, що стосуються вершинних творів Франка та тривалої історії їх інтерпретації – як наукової, так і мистецької.

Більшість одиниць представлять в якісно новому стані збереження, адже зусиллями реставраторів із використанням найсучасніших матеріалів і підходів у сфері музейної реставрації повернуто експозиційний стан надцінним паперовим та дерев’яним одиницям зберігання.

Виставка триватиме два тижні – до 7 листопада. Вхід на відкриття 24 жовтня вільний. 

Нагадаємо, у Домі Франка у Львові оцифрували цінні експонати. До переліку оцифрованих експонатів потрапили:

  • металевий вінок у вигляді лаврового листя, подарований І. Франкові на 40-літній ювілей від українського студентства,
  • срібний вінок, подарований письменнику на 40-річний ювілей його літературної і громадської діяльності від спортивного товариства «Сокіл-Батько» та інші.

 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!