Чому вам можуть анулювати шенгенську візу в Польщі?

17233 1
Останнім часом суттєво збільшилася кількість випадків заборони в’їзду громадянам України на територію Європейського союзу через некоректне використання шенгенської візи. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ, поширеному вчора, 16 січня.
фото: atv.odessa.ua

фото: atv.odessa.ua

За даними міністерства, останнім часом фіксуються "непоодинокі випадки анулювання громадянам України дійсних шенгенських віз в аеропортах держав-членів ЄС та повернення їх в Україну через порушення шенгенського законодавства".

За інформацією "Європейської правди", найпроблемнішим є польський аеропорт Катовіце, де українцям з польською візою відмовляють у в’їзді про те, що вони летять в інші держави транзитом. Підставою відмови зазвичай є відсутність броні готелю чи її підробка.

Раніше непоодинокими були випадки анулювання віз українцям у німецьких аеропортах. Однак в МЗС не повідомляють, в яких країнах фіксується найбільше проблем із забороною в’їзду.

Читайте також: 7 новин для охочих отримати шенген у 2015-му

Як заявили у міністерстві, підставами для таких проблем українців є порушення ними одного з двох шенгенських правил – правила першого в’їзду (візу має оформлювати та країна, до якої прибуває літак) або правила найдовшого перебування (найбільше днів під час поїздки має бути проведено в тій країні, яка видала візу).

"Якщо особа не надасть доказів, що планує поїздку до країни, яка видавала візу, це може бути причиною відмови у в’їзді", - наголошують в зовнішньополітичному відомстві.


Читайте також:
18 Січня, 2015 04:46
Сергій З н у щ а ю т ь с я з б і д н и х у к р а ї н ц і в .
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!