Львів’янам можуть вимкнути гарячу воду через борги

1980 0
У зв’язку з низьким рівнем розрахунку за спожиті опалення та гарячу воду у квітні на львівських підприємствах теплопостачання склалася критична ситуація. Це може призвести до відключення гарячої води. Про це сьогодні, 19 квітня, під час прес-конференції заступник директора з економічних питань ЛКП «Залізничтеплоенерго» Ярослава Єлфімова.
фото: akm-29.livejournal.com, tltplus.info

фото: akm-29.livejournal.com, tltplus.info

Вона наголосила, що за квітень львів’яни отримали квитанції за гарячу воду та опалення за старим тарифом. «З 1 квітня зросли тарифи на теплоенергію виключно для управителів. Для населення, де виконавцями послуг є «Залізничтеплоенерго» і «Львівтеплоенерго», за квітень нарахування за теплоенергію проведено за тарифами, які діяли з липня 2014 року. Нарахування за квітень переглядатися не будуть», – пояснила Ярослава Єлфімова.

«Нові тарифи будуть застосовані лише з 8 травня, тому що в постанові зазначено, що нові тарифи діють не раніше, ніж з моменту опублікування. А днем опублікування було 8 травня», – зазначила вона. При цьому в тарифах, які вводяться з 8 травня, умовно змінна величина збільшується в 2,15 рази, а постійна частина тарифу, яка нараховується протягом цілого року, лишається незмінною. Відтак, на літній період подорожчає лише гаряча вода, а за опалення львів’яни почнуть платити більше з початку опалювального сезону.

Однак, попри нарахування за старими тарифами, за квітень різко впали розрахунки львів’ян за тепло та гарячу воду. «Якщо порівнювати попередні роки, населення станом на 19-20 травня розраховувалось за спожиту теплоенергію на рівні 40-50%, то на сьогодні по «Залізничтеплоенерго» розрахунок складає 27%. З нарахованих 6,4 млн грн оплата склала 1,7 млн грн. Тому склалася критична ситуація з оплатою за газ. Вчора НАК «Нафтограз» надіслав листа про те, що якщо не буде погашено борг за спожитий газ, буде припинено газопостачання. Ситуація ускладнюється тим, що «Залізничтеплоенерго» має заборгованість у 3,8 млн грн за спожиту населенням теплоенергію з початку цього опалювального сезону. Відповідно, ми не в стані на сьогодні розрахуватися за газ та електроенергію за поточний місяць.», – сказала Ярослава Єлфімова.

Не краща ситуація і в ЛКМП «Львівтеплоенерго». Як зазначила заявила начальник служби обліку і збуту теплової енергії «Львівтеплоенерго» Галина Пакулець, їхні споживачі заборгували 86,1 млн грн, з них 31 млн грн – за останній опалювальний сезон.

Тому мешканців Львова просять провести оплату спожитої теплоенергії за квітень та погасити борги за минулі місяці. Крім того, у зв’язку з тим, що з 8 травня діють нові тарифи на гарячу воду, тих мешканців, хто своєчасно не повідомив дані лічильника і має фактичне споживання більше, ніж він повідомив, просять зателефонувати до постачальника гарячої води. Телефон підприємства вказаний на квитанціях. «Підійде контролер, перевірить дані лічильника і здійснить дорахування за старим тарифом», – пояснила Я.Єлфімова.

Зазначимо,що вартість гарячої води для абонентів «Львівтеплоенерго» у квітні у більшості випадків становила 28,15 грн за кубометр, а з 8 травня зростає до 44,40 грн за кубометр. Для абонентів «Залізничтеплоенерго» вартість гарячої води зростає з 26,88 грн за кубометр до 42,48 грн за кубометр.

Джерело: Galnet.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!