Львів’янам на замітку: як правильно сортувати сміття

6308 1
Нещодавно у Галицькому районі Львова з’явилися контейнери для сміття нового зразка. Поруч зі змішаними баками, тут встановили 70 контейнерів – на скло та 70 – на вторсировину. Очевидно, не всі львів’яни сортують сміття, а інколи просто не знають, як це правильно зробити. Пропонуємо поради щодо того, як розподіляти відходи.
Фото: mykyiv.com

Фото: mykyiv.com

Ще у 2010 році в місті запровадили роздільний збір побутових відходів за чотирма фракціями: загальне сміття, скло, папір і пластик. Відтоді у львівських дворах почали з’являтися контейнери з відповідними написами та закликами викидати сміття окремо. Мешканці міста отримали можливість сортувати речі, яких вирішили позбутися.

У 2016-му для Галицького району змінився перевізник, який встановив нові контейнери – закриті, обладнані кнопкою для відкривання тощо. За словами Богдана Михалуся, власника ТзОВ «Грінера Україна», якщо пілотний проект вдасться реалізувати повністю, то надалі планують встановити підземні контейнери. Нова «закрита» технологія має обмежити поширення неприємного запаху містом, а також ускладнити доступ до сміття безпритульних.

Раніше, Юрій Демцьо, керівник відділу корпоративних клієнтів компанії «АВЕ-Львів», розповів Tvoemisto.tv, що відсортований львів’янами пластик (покладений в окремий контейнер) потрапляє не тільки на сміттєзвалище, а й на сортування й подальшу переробку, виготовлення вторинного ПЕТ.

Також для сортування він порадив львів’янам кидати тару від «хімії» та косметики, обгортки від цукерок та пакети в контейнер для пластику, знімати кришки або проколювати пляшки (це не дозволить повторно використовувати ці ємності), дитячі «памперси» лишати в змішаних контейнерах, а також звертатися до свого ЛКП, якщо контейнерів для сортування бракує.

>Tvoemisto.tv підготувало для львів’ян пам’ятку як правильно сортувати сміття.

Опублікувала Людмила Рубцова

 

Читайте також:
10 Січня, 2017 20:48
axab Правильний підхід до утилізації твердих побутових відходів втілено в селі Зачепилівка Новосанжарського району на Полтавщині за сприяння проекту DESPRO
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=pAN499BU4XM
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!