Львів'янам пояснили, чому в платіжках за тепло – великі суми

9468 0
Цього місяця мешканці міста отримали платіжки, у яких нарахування за теплопостачання значно збільшилися порівняно з минулими. У «Львівтеплоенерго» це пояснюють зростанням тарифу більше ніж на 100%.
Фото: prozoro.info

Фото: prozoro.info

Великі суми у платіжках – наслідок тарифів, що встановила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 1-го липня 2016 року, - повідомляє ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Зміни стосувалися сум до сплати за теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання й тарифів на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для потреб населення та управителів багатоквартирних будинків.

Відтак, львів’яни платять за опалення за такими тарифами:

для будинків, де є прилади обліку - 213,98 грн за 1 Гкал (було 572 грн).

для будинків, де нема приладів обліку – 26,58 грн за м2 опалювальної площі (було 12,52 грн).

Читайте також: В Україні змінили правила оплати за тепло для будинків без лічильників

Нагадаємо, з 19-го жовтня українці, які не мають субсидій, можуть оплачувати послуги централізованого опалення в розстрочку. Мешканці мають право платити 50% нарахованої суми протягом опалювального періоду й виплачувати решту щомісяця рівними частинами в міжопалювальний сезон. Як оформити розстрочку, читайте ТУТ

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!