Львів’янка Марія Музичук виборола золото на командному чемпіонаті світу

1339 0
Участь у змаганнях брали представники 12 найсильніших у шахах країн світу.

На командному чемпіонаті світу в Іспанії львів’янка Марія Музичук виборола золото, а жіноча збірна України з шахів вперше з 2013 року піднялася на п’єдестал пошани командного чемпіонату і виборола бронзу. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОДА.

Читайте також: 15-річна спортсменка з Львівщини стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу

Участь у змаганнях брали представники 12 найсильніших у шахах країн світу.

«До складу національної збірної входили 5 шахісток, троє з яких є вихованками львівської шахової школи. Це, зокрема, Анна та Марія Музичук та Наталія Букса», - кажуть в управлінні.

Українки подолали груповий етап, а в чвертьфіналі обіграли Вірменію. У піфіналі українські шахістки поступились російській шаховій федерації.

На другій дошці переможницею стала уродженка Стрия, гросмейстерка, чемпіонка світу серед жінок 2015 року, дворазова чемпіонка України Марія Музичук. Вона виборола індивідуальну золоту медаль. Наталія Букса стала срібною призеркою.

Читайте також: 19-річний важкоатлет з Львівщини встановив новий світовий рекорд

Нагадаємо, що 19-річний важкоатлет з Львівщини Богдан Гоза переміг на континентальному чемпіонаті та встановив новий світовий рекорд. Зокрема, Богдан Гоза з Жидачева, який є українським важкоатлетом, майстром спорту України міжнародного класу виборов «золото» на чемпіонаті Європи серед юніорів. У сумі двоборства представник Львівщини підняв 400 кг.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!