Львів'янка отримала престижну премію за правозахисну діяльність

1521 0
Щорічну шведську премію Улофа Пальме присуджують за видатні досягнення у правозахисній діяльності.
Фото: Марта Чумало

Фото: Марта Чумало

Львів'янку Марту Чумало нагородили міжнародною премією Улофа Пальме за видатні досягнення в правозахисній діяльності. Вона стала першою українкою, яку відзначили цією нагородою.

Джерело: Марта Чумало у Facebook

«Для мене це велика несподіванка та велика честь отримати таку престижну нагороду – Премію Улофа Пальме! І це чудовий привід говорити на усіх рівнях про те, що права жінок особливо в умовах війни часто нехтуються та порушуються. І для мене ця нагорода – це видима відзнака тих зусиль, які українські феміністки роблять зараз в Україні та за кордоном для того, щоб допомогти постраждалим жінкам та дітям опинитися в безпеці, зменшити руйнівні наслідки війни та залучити солідарну підтримку Україні зі всього світу», – зазначила Марта Чумало.

Офіційна церемонія нагородження відбудеться 1 лютого у Стокгольмській концертній залі, де проводять нагородження Нобелівською премією.

Нагадаємо, що український народ та Президента Володимира Зеленського відзначили щорічною премією імені Карла Великого. Нагороду вручили за захист європейських цінностей. 

Для довідки:

Марта Чумало — українська гендерна експертка, феміністка, співзасновниця, заступниця голови, керівниця проектів і психологиня Центру «Жіночі перспективи». Активістка захисту жінок від домашнього насильства, експертка з гендерної політики в кампанії проти сексизму «Повага». Серед іншого Марта Чумало працює над лобіюванням ефективного провадження Стамбульської конвенції з метою підтримки потерпілих від сексуалізованого насильства на війні.

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!