Львів’янка здобула жіночу перемогу на шаховому турнірі

1969 0
Львівська шахістка Анна Музичук здобула жіночу перемогу на одному з найсильніших шахових турнірів – Гібралтар Мастерс.
фото: ldfuk.edu.ua

фото: ldfuk.edu.ua

На цьому турнірі чоловіки змагаються разом з жінками. Після запеклого тай-брейку з французом Максимом Ваш'є-Лаґравом Гібралтар Мастерс 2016 виграв Хікару Накамура.

У 5 турі рейтинг-фавориту Накамурі випало зіграти проти чинної чемпіонки світу серед жінок. Марічка Музичук налаштувалася на гідну позицію, але не врахувала, що має справу з вертким американцем. За 26 ходів шахістка капітулювала, а Накамура отримав своє четверте очко.

Читайте також: Люди Твого міста: Марія Музичук про шахи і любов до Львова

Зазнавши поразки від Накамури, Марічка швидко реабілітувалася і зіграла серію з двох перемог та двох нічиїх. Тільки фінальну партію 10 туру програла кубинцю Брузону Лазаро (2666). До цього Марічка лідирувала серед жінок. Загалом на "генеральній репетиції" перед матчем за світову шахову корону Марія зіграла в силу 2614 і набрала 6 очок з 10 можливих.

Старшій із сестер Музичук Анні вдалося виступити з результатом 7/10. Розділяючи 9-23 позиції, Анна Музичук найкраще виступила на Гібралтар Мастерс серед жінок. Нагадаємо, що у 3 турі Анна вразила своєю перемогою проти досвідченого Лорана Фрессіне. 

Читайте також: У Львові запустили сайт Матчу чемпіонату світу з шахів 2016

 

 

 

Чемпіонка Європи серед жінок 2015 року Наталя Жукова набрала 5.5 очок з 10 можливих. У 2 турі Наталці вдалося втримати нічию проти П. Харікрішни - шахіста №1 в Індії. 

Джерело: Шахи.Укр

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!