Львів'янки скаржаться у Міністерство на умови у пологових будинках. Як підтримати?

7098 1
У мережі з’явилась петиція, адресована Міністерству охорони здоров’я. В ній львів’янки оскаржать на погані умови у пологових будинках, непрофесійність медичного персоналу, що часто йде в шкоду майбутній матері та її дитині. В документі жінки також висувають свої вимоги до Міністерства. Серед них – альтернатива пологовим будинкам та запровадження жорсткого контролю за дотриманнями протоколів МОЗ у медичних установах.

Підписанти петиції звертають увагу на масові порушення в пологових будинках. Серед них:

невиправдане передчасне переривання теплового ланцюжка – в більшості випадків дитину від матері забирають на огляд та зважування вже після 15-20 хв, хоча у протоколі МОЗ рекомендований термін 2 години;

невиправдане використання стимуляції;

 невиправдане використання таких застарілих і заборонених методів як вичавлювання дитини;

не фахові, і такі що суперечать протоколам МОЗ, рекомендації медперсоналу  у пологових будинках щодо грудного вигодовування, що часто стають основною причиною,чому матері так і не вдається налагодити грудне вигодовування. Зокрема, жінкам рекомендують обмежувати час годування, годувати лише з певною періодичністю, на матерів здійснюється моральний тиск і медпрацівники наполягають догодовувати новонароджених сумішами,  при цьому, здебільшого догодовування безпідставне.

Також львів’янки вважають, що відсутність альтернативи для проведення пологів тільки погіршує ситуацію.

«Оскільки акушерських центрів у країні немає, а домашні пологи у нашій країні є нелегальними і медпрацівники не мають права надавати послуги із ведення домашніх пологів. Тож, жінки постають перед вибором  - потрапити у мед заклад, де масовим явищем є порушенняпротоколів Міністерства охорони здоров’я України, або ж, піти на ризик і народжувати в дома взагалі без медичного нагляду», - йдеться в петиції.

 Читайте також: Львів'янка поскаржилася на умови в пологовому. Що відповів лікар

Підписанти просять в Міністерства провести наступні заходи:

запровадити жорсткий контроль за виконанням у пологових будинках протоколів МОЗ та сучасних рекомендацій; особливу увагу звернути на питання щодо грудного вигодовування, пізнього перерізання пуповини, теплового ланцюжка, різних позицій для потуг, жовтяниці, резус-конфлікту;

 мінімізувати конвеєрні методики типу окситоцину, витискання плоду, вишкрябування плаценти (що трапляється в тому числі, через халатність або поспіх лікарів через велику кількість породіль при недостатній кількості медпрацівників);

забезпечити на законодавчому рівні безпечну для матері і дитини альтернативу пологовим будинкам, зокрема, узаконити домашні пологи у присутності медпрацівників як приватну послугу, сприяти створенню пологових акушерських центрів, тощо.

Детальніше ознайомитись з петицією можна тут, а підписати її можна за посиланням.


Читайте також:
30 Червня, 2017 21:54
RAHEL COHRAN Привіт.
Я пан Рахель, кредитор приватної позики, який надає кредити фізичним особам, комерційним фірмам, страхуванню тощо. У вас виникли будь-які фінансові труднощі або вам потрібен кредит для інвестування, або вам потрібен кредит, щоб не платити рахунки за вашим запитом. Ми тут, щоб усунути всі ваші фінансові проблеми у минулому. Ми пропонуємо всі види кредитів у будь-якій валюті номіналом 2% без попередньої оплати. Я хочу використовувати цей чудовий носій, щоб повідомити вас, що ми готові допомогти вам у будь-якому кредиті, щоб вирішити цю проблему. Якщо Так, поверніться зараз за допомогою електронної пошти ([email protected]) для отримання додаткової інформації, ВИ дуже дбайливо.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!