Політична реклама

Львів’яни хочуть перейменувати вул. Гвардійську

1934 1
Більшість львів’ян вважають за потрібне перейменувати вул. Гвардійську на вул. Героїв Майдану. Про це свідчать результати опитування, яке ініціювала міська рада.

Опитування з приводу перейменування однієї з вулиць міста на честь Героїв Майдану стартувало минулого понеділка, 31 березня на сайті львівської міськради та в мережі Facebook. Для голосування львів’янам запропонували три вулиці– Університетську, Чернівецьку та Гвардійську.

Сьогодні, 7 квітня, о 01.00 голосування завершилося. На сайті міськради проголосували 3 322 мешканці міста. Відтак, 67% львів’ян за те, щоб на честь Героїв Майдану перейменувати вул. Гвардійську. За перейменування вул. Чернівецької, яка веде до залізничного вокзалу, проголосували 18,4%. Найменше охочиш перейменувати вул. Університетську – 14,7%.

У мережі Facebook, де проходило паралельне опитування, також лідирує вулиця Гвардійська, на другому місті – вул. Чернівецька,  і на третьому – Університетська.

Як пише Zaxid.net, львів’яни обрали найбільш густонаселену вулицю із трьох запропонованих. Як відомо, на вул. Чернівецькій, яка йде від пл. Привокзальної до головного залізничного вокзалу, нема житлових будинків, а на вул. Університетській розташований лише Львівський університет.

У випадку перейменування Гвардійської доведеться не лише таблички міняти, але й змінювати усі документи мешканцям цієї вулиці.

Офіційно вулицю можу перейменувати лише після затвердження такого рішення депутатами міськради.

 

 


Читайте також:
7 Квітня, 2014 13:19
Ґенек ... якщо врахувати, що там, де зараз Парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького, був цвинтар -- видається таке переіменування дуже доцільним...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!