Львів’яни хочуть викупити меблі зі старовинної аптеки. Як долучитись?

3076 0
Нещодавно на сайті безкоштовних оголошень виставили на продаж столітні меблі однієї з аптек Львова. Ініціативна група львів’ян вирішила викупити ці меблі для того, щоб вони перебували у власності громади і зберігали історичну атмосферу старого Львова.
Фото: olx.ua

Фото: olx.ua

«Ми хочемо викупити ці меблі, щоб вони залишилися у власності громади і не розсіялися по світу. Музей-аптека є укомплектована і не потребує такої кількості меблів (ми їх запитували). Але зголосився Кіноцентр на Володимира Великого, 14а, що може прийняти їх на своє утримання і доглянути. Далі ці меблі можуть стати частиною тематичної бібліотеки про кіно і мистецтво. Але головне, що вони залишаться разом і створюватимуть атмосферу старого Львова. Підтримайте цю ідею! Наразі для викупу меблів нам потрібно зібрати 40 тисяч гривень. Долучайтеся до порятунку давніх меблів зі старої аптеки», – написала активісти в соціальній мережі.

Відтак львів’ян закликають долучитися до збору коштів, щоб викупити ці меблі. Номер картки довіреної особи (Ольга Криворучко), куди можна переказувати кошти: 5363542303302799.

В facebook також почали називати й інші локації, куди могли б підійти ці меблі. Серед них – музей Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького.

Нагадаємо, що на сайті безкоштовних оголошень було виставлено лот зі старовинними меблями з однієї з львівських аптек. Їх продавець п. Олександр оцінив їх у 40 тис. грн, вказавши, що їм понад сотня років: «Аптека існує понад 100 років, безліч стелажів, полиць, ящиків, прилавки, вітрини, рецептурний стіл. Матеріал: дерево, мармур, скло шліфоване, бронза. Продається всі меблі. Підійде для аптеки або тематичного кафе».

Дане оголошення викликало чималу хвилю обговорення с соціальних мережах, вказуючи на те, що ці меблі могли бути з однієї з історичних аптек в центрі міста. Однак, як виявилося згодом, це меблі з аптеки на вул. Б. Хмельницького, яка більше не функціонує. Тож власник, який отримав їх законним шляхом,  вирішив розпродати ці меблі.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!