Львів’яни можуть перевірити легальність купленої ялинки онлайн

2323 0
Учора, 18-го грудня, у місті почали реалізовувати новорічні хвойні дерева у затверджених Виконавчим комітетом локаціях. Перевірити, чи законно зрубане дерево, можна ввівши на сайті Держлісагентства унікальний штрих-код, що має бути на стовбурі.
Фото: morgenpost.de

Фото: morgenpost.de

За запобігання стихійної торгівлі ялинками та незаконної їх вирубки відповідатимуть райадміністрації спільно з ЛКП «Муніципальна дружина», районними відділами поліції та управлінням патрульної поліції Львова. Крім того, львів’яни можуть користуватися електронним обліком вирубування дерев в Україні, щоб переконатися у законності продажу.

 «Новорічні ялинки будуть маркуватися самоклейними етикетками. Вони спеціально розроблені, а їхня вартість лише 0,63 грн за штуку. Перевірити законність походження ялинки можна буде онлайн. Кожен може сам вирішувати, яку ялинку він встановить вдома на новорічні свята. Ми в родині вже не перший рік ставимо штучну», - пояснила т.в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич на своїй сторінці у Facebook. 

Читайте також: Як курсуватимуть трамваї Львова у новорічну й різдвяну ночі. Графік

Таким чином, купуючи ялинку львів’янам варто одразу перевірити наявність спеціальної самоклейної етикетки, на якій має бути вказаний індивідуальний номер і штрих-код. Прийшовши додому, необхідно переконатися у законності походження вашої новорічної красуні, ввівши цей номер у спеціальному полі на сайті yalynka.info або на офіційному сайті Державного підприємства «Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний Центр» у розділі «Перевірка ялинки».

Нагадаємо, у місті затвердили 28 локацій для передноворічної роздрібної торгівлі хвойними деревами. З них у Галицькому районі – 1, у Залізничному районі – 8, у Личаківському – 8, у Сихівському – 2, у Франківському – 2, у Шевченківському – 11. Переглянути адреси місць, де купити ялинку у Львові можна ТУТ.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!