Львів’яни на антикварному «Запорожці» фінішували на ралі у Монте-Карло

1189 0
Це вперше за 111 років існування ралі участь у ньому взяли українці на вітчизняних малолітражках.
Фото: Євгеній Кравс

Фото: Євгеній Кравс

Львів’яни Світлана та Євгеній Кравси фінішували на «Ралі Монте-Карло Класик» у Франції. Вони поїхали на «Запорожці» у складі української команди. Про це повідомив кореспондент Євгеній Кравс у Фейсбук.

За кермом раритетного ЗАЗ-965 була Світлана. Автомобіль взяа участь у змаганнях під №410.

«Через аномально великий схід автомобілів через поломки і аварії третина з майже 300 авто не фінішувала, а чотири наших «жужика» і литовський екіпаж на ЗАЗ-965 таки здолали дистанцію! На жаль, через смішні помилки в навігації, нам довелося проїхати додаткових ... 170 кілометрів», – пише він.

Зазначимо, що частина автомобілів не фінішували через поломки і аварії у зв’язку зі складними погодними умовами у Альпах. Організатори перенесли на дві години старт заключного спортивного дня.

Здолати підйоми засніженими серпантинами, які мають близько 6-7 кілометрів, для «Запорожця» було складно, каже він, але попри усі труднощі і екстремальні розв’язки руху фінішу вдалося дістатися.

Додамо, що «Ралі Монте-Карло Класик» – гонка, організована автомобільним клубом Монако, який також проводить і Гран-прі Формули-1. Перегони засновані 1911 року. На них з'їжджаються сотні автомобілістів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!