Львів'яни не обрали мера у першому турі виборів, - екзит-пол. ОНОВЛЕНО

6078 0
Згідно даних екзит-полу, оприлюдненого сьогодні ввечері соціологічною агенцією "Фама", жоден із кандидатів на посаду міського голови Львова не набрав більше 50% голосів виборців. Відтак, ймовірним є проведення у Львові другого туру, де виборці обиратимуть між двома кандидатами, що набрали найбільше голосів у першому турі.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

Згідно з даними екзит-полу, лідером голосування став чинний міський голова Львова Андрій Садовий, за якого проголосували близько 49% виборців. На другому місці - представник «Свободи» Руслан Кошулинський, який отримав 14% голосів. Третє місце, згідно даних екзит-полу, у Володимира Гірняка (11-12%), четверте місце – у Дмитра Добродомова (10%).

У голосуванні за партії, симпатії виборців розділились таким чином:

«Об’єднання «Самопоміч» - 32,7%

ВО «Свобода» - 11,8%

Блок Петра Порошенка - 10,6% 

Громадянська позиція - 8,4%

Народний контроль - 6,9%

УКРОП - 6%

Українська Галицька партія - 5,5%

ВО Батьківщина - 4,3%

Радикальна партія Олега Ляшка - 3,0%

НРУ - 1,6%

«Наш край» - 1,3%

Опозиційний блок - 1,1%

«Сила людей» - 1,1%

Демальянс - 1,0%

Зіпсували бюлетень - 3,1% виборців.

Як інформує  «Фама», було опитано 3395 респондентів методом «face to face» інтерв’ю з використанням простої ймовірнісної вибірки. Похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищуватиме 1,7% для показників близьких до 50%, 1,5% - для показників близьких до  25% або 75%, 1% - для показників близьких до 10% або 90%.

Другий тур виборів мерів у містах з кількістю виборців понад 90 тис., де кандидати в голови міст не отримають за підсумками виборів 25 жовтня понад 50% голосів виборців, відбудеться 15 листопада.

За матеріалами: Zaxid.netVgolos.com.ua

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!