Львів’яни пікетуватимуть суд, що може дозволити забудову скверу на Кульчицької

4748 0
Судове засідання призначене на 11 вересня.

Завтра, 11 вересня, о 14:00 львів’яни збираються на пікет Львівського апеляційного адміністративного суду, що на вул. Саксаганського. Ідеться про справу щодо забудови скверу на вул. Кульчицької, 18. Проти забудови виступають мешканці вулиць Любінська, Виговського, Кульпарківська, Садова, Петлюри, Кульчицької та прилеглих.

У 2007 році ТОВ «Спортивний клуб Сокіл» отримало земельну ділянку на вул. Кульчицької, 18 в оренду на 10 років. Тут воно хотіло звести багатоповерховий спорткомплекс з вбудованим готелем, офісними приміщеннями та ресторанами.

Місцеві мешканці виступили проти, а у 2016 році міськрада не захотіла давати ділянку в оренду ТОВ ще на 10 років. Але у червні 2018 року депутати підтримали ініціативу місцевих мешканців «Про надання статусу скверу громадському простору на Кульчицької, 18» і зараз ця територія включена в перелік скверів Залізничного району.

Читайте також: «Чо ти стартуєш?!». Як мешканці Кульчицької об’єдналися проти забудови

«Такий статус не дозволяє багатоповерхову забудову. Проте забудовник вирішив піти в обхід закону та думки громади. Він оскаржив рішення ЛМР «Про надання статусу скверу земельній ділянці по вул. Кульчицькій ,18» у Львівському окружному адміністративному суді. Феміда прийняла неочікуване для місцевих жителів рішення та стала на бік забудовника», – пише на своїй фейсбук-сторінці місцева активістка Оксана Софіянчук.

Суд аргументував своє рішення тим, що офіційної відмови ТОВ «Спортивний клуб Сокіл» не отримало, відтак надавати статус скверу депутати не мали права. Місцеві мешканці подали апеляцію і закликають львів’ян прийти на акцію протесту.

Раніше співробітник міського управління архітектури Юрій Процюк зазначав, що згідно з затвердженою містобудівною документацією, ця вся територія є зоною Р-3, на яку розповсюджується певний регламент і на якій будівництво неможливе.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!