Львів’яни платитимуть стоматологам офіційно за прейскурантом. Перелік поліклінік

8344 0
У четвер, 9-го лютого, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за перепрофілювання 4-х комунальних стоматологічних поліклінік Львова в статус некомерційних підприємств. У коментарі для Tvoemisto.tv начальник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб пояснив, що саме зміниться в роботі цих медичних закладів.
Фото: twitter.com

Фото: twitter.com

За словами Володимира Зуба, упродовж 5-ти років у Львові ведуть дискусію зі стоматологами про те, щоб кошти за їхню роботу пацієнти сплачували офіційно в касу за затвердженим прейскурантом цін на ту чи іншу стоматологічну послугу. Одним із варіантів вирішення ситуації стало перетворення бюджетного закладу охорони здоров′я стоматологічної поліклініки в некомерційне неприбуткове підприємство. Як додав очільник управління, стоматологія – один з небагатьох видів медичної допомоги, що можна надавати за офіційну плату.

Читайте також: Найміть собі лікаря. Українців очікує кардинальна реформа медицини

«Слід зазначити, що є категорії населення, яким держава безоплатно гарантує мінімум стоматологічної допомоги, – зазначив Володимир Зуб. – До них належать ветерани війни, учасники бойових дій, інваліди війни, інваліди I-II групи, діти всіх вікових категорій, почесні донори України, вагітні жінки і члени сімей загиблих в АТО. Для відшкодування коштів, витрачених на їхнє лікування, була прийнята міська програма фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення. Всі інші здійснюють оплату за отримані послуги офіційно в касі закладу».

На практиці це виглядатиме так: якщо в поліклініку звертається людина, яка належать до будь-якої із пільгових категорій населення, стоматолог цього підприємства в межах затверджених відповідними наказами та нормативними актами зобов’язаний надати безкоштовну допомогу. Після цього підприємство надає акт виконаних робіт управлінню охорони здоров'я ЛМР, а управління перераховує гроші на рахунок цього закладу. Таким чином формується бюджет установи, яким тут розпоряджатимуться на власний розсуд.

«Це зовсім інша форма господарювання. Це перехід на цивілізовані стосунки, які давно діють в світі і в Україні теж», – додав Володимир Зуб.  

Перелік стоматологічних поліклінік, які стали некомерційними підприємствами:

Комунальна 1-а стоматологічна поліклініка

Адреса: проспект Шевченка, 24 (Галицький район)

Комунальна 3-тя стоматологічна поліклініка

Адреса: вул. С. Петлюри, 17 (Залізничний район)

Комунальна 4-а стоматологічна поліклініка 

Адреса: вул. Симоненка, 6а (Франківський район)

Комунальна 5-а стоматологічна поліклініка

Адреса: вул. Замарстинівська, 39 (Шевченківський район)

Підготувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!