Львів'яни просять перейменувати площу Липневу

2953 0
До кінця збору підписів залишилось 57 днів.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

У Львові зареєстрували електронну петицію з вимогою декомунізувати площу Липневу, адже вважають, що таку назву присвоїла радянська влада. Відповідну петицію зареєстрували на порталі е-петицій Львівської міської ради.

Андрій Шкарабан 18 грудня зареєстрував петицію з вимогою змінити назву Липневої площі міста Львова, котру присвоїла окупаційна радянська влада.

«Просимо вирішити питання із перейменуванням Липневої площі Львова та поверненням їй історичної назви – площа Берестейської Унії, яку вона мала з 1898-го по грудень 1944-го років. Назву «Липнева площа» було присвоєно окупаційною комуністичною владою з нагоди вступу совєтських військ до Львова під час Другої світової війни 27 липня 1944 року», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Перейменування Червонограда. Громада повинна визначитись з новою назвою до кінця січня

До кінця збору підписів залишилось 57 днів. Наразі проголосувало двоє людей з 500 необхідних.

Нагадаємо, що площа Липнева колись була стихійним ринком, тепер тут облаштували парковку, втім сама площі перебуває у занедбаному стані. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!