Львів'яни привітали поляків із Днем незалежності та подякували. Відео

1638 0
Українці вітають польський народ із національним святом.
фото: dziennikzwiazkowy.com

фото: dziennikzwiazkowy.com

Сьогодні, 11 листопада, Польща відзначає День Незалежності. Українці вітають польський народ із національним святом. Зокрема, спершу з вітальним словом звернувся президент України Володимир Зеленський, а також премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Глава держави привітав Польщу символічним відеозверненням польською мовою зі 104 слів – рівно стільки виповнюється відновленій польській незалежності.

«Рідна Польще! Твоїй відновленій незалежності сьогодні 104 роки. І мої 104 слова тобі. Україна і Польща – разом. Ти – наша сестра. Було по-різному між нами. Але ми рідні. Але ми вільні», – сказав він.

Окрім цього, з привітаннями Польщі звернулися львівʼяни.

«Напевно, ми ніколи не сподівалися, що Польща так буде нас підтримувати, бо інколи були в нас були з нею такі непорозуміння чи неоднозначне ставлення, але, направду, щиро їм дякуємо за все», – каже львівʼянка Леся.

«Поляки – неймовірні молодці. Дуже вдячні їм за те, що допомагають українцям, як у волонтерському плані, так і фінансовому й військовому», – додає Максим.

«Дуже хочеться побажати вам найголовнішого – це миру, а також поядкувпти за все, що ви робите для України та наших людей. Сама перебувала у Польщі деякий час та мушу сказати, що це надзвичайні, добрі  та щирі люди. Dziękuję bardzo від всієї України», – говорить мешканка Львова Юлія.

«Якби у нас всі були такі сусіди, то нам жилося би значно краще», – додає Вікторія

Ольга Коваль

Відео Марти Байдаки, Твоє місто
________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!