Політична реклама

Львів'яни скаржаться на неосвітлені під'їзди

1969 1
За останні два місяці на гарячу лінію міста надійшло майже 300 скарг на освітлення в під'їздах. Львів’яни нарікають на відсутність лампочок та пошкоджену проводку.

Комунальники ж натомість запевняють: не лише ремонтують освітлення на вимогу, а й намагаються заощадити гроші своїх клієнтів.

Темною сходовою кліткою доводиться спускатися мешканцям будинку на вулиці Кульпарківській. З 14 поверхів під'їзду, лампочка працює лише на першому поверсі. 

В одних під’їздах немає світло, в інших - перегорілі лампочки та побиті плафони. Мешканці кажуть, з лампочками буває по-різному: то самі їх вкрутять, то з ЖЕКу прийдуть.

У ЛКП, запевняють, на вимогу замінюють лампочки, та ремонтують проводку. От тільки люди часто самі стають причиною темних під'їздів.

Планово комунальники зобов’язані міняти лампочки двічі на рік. Натомість вкручують їх вдвічі частіше - розповідають у Франківському районі.

Аби заощадити на освітленні, в ЛКП "Сокільницьке" вирішили встановити в під'їздах світлодіоди: одна лампа на годину споживає 6 кіловат, на відміну від звичайної, яка споживає 100. Світлодіоди працюватимуть кілька років, та й вдома таку не повішаєш.

На освітлені економити просто - розповідають і в об'єднанні співвласників. В ОСББ на Стрийській звичайні лампочки замінили на енергозберігаючі, встановили датчики руху, а також замінили проводку.

Світлова реконструкція одного під'їзду обійшлась мешканцям в 5 тисяч гривень. За підрахунками ОСББ, система окупить себе за два-три роки.

Джерело: Головні новини Львова 


Читайте також:
22 Листопада, 2013 00:07
Федьо Шановні журналісти! Перш ніж друкувати цю статтю треба було би вивчити шкільну програму по фізиці і тоді писати.По-перше: Світлодіодна лампа в середньому споживає від 0.004 до 0.006 ват.Ви пишете 6квт (6000 ватт)це в тисячу разів більше ніж по факту.По-друге світлодіодну лампи випускають на різні напруги від 12вольт до 220 вольт для постійної і змінної складової.По - третє її вдома також можна застосувати,застосувавши різні джерела живлення. На даний час світлодіодні лампи дуже дорогі в продажу(65-80грн)то простіше купляти малогабаритні( компактні) люмінісцентні лампи.Вони також служать довго ( але споживачам треба памятати що вони не лю[***] щоб їх часто вмикали і вимикали)і споживають вони від 0.005 до 0.025квт залежно від потужності. 1квт.-1000вт(ват)Так що люмінісцентна лампа потужність 15 ват на протязі 67 годин роботи витратить 1квт.електроенергії що становить 28.02 коп.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!