Львів’яни стоять у черзі за номерними знаками

2640 0
Львівське МРЕВ вичерпало свої запаси державних номерів, залишилися лише тимчасові. Однак їздити на «транзитах» хочуть не всі, тому спалахнув ажіотаж на вживану реєстрацію.
фото: photofact.in.ua, facebook

фото: photofact.in.ua, facebook

За користованими номерами «жива» черга із 60 людей майже тиждень наперед. Не цураються вже ані гнутих, ані із затертими бляхами.

«Людина зняла автомобіль з обліку і ми одразу ж тому хто перший у черзі передзвонюємо, що його автомобілю присвоєний номерний знак. Люди приїжджають і завершують реєстрацію», - розповіла оператор комп'ютерного набору Наталія Чліянц.

Автовласники старі номери не поспішають здавати назавжди: залишають їх на зберігання у МРЕВ (існує така платна послуга).  «Три гривні доба і зберігаєш свої номери. Купуєш іншу машину, приїжджаєш і номери ставиш», - пояснює водій Володимир.

Читайте також: В Україні скасують сертифікацію нових авто

Ще одну лазівку називають автовласники - старі номери переоформлювати на нового господаря. Та не завжди є така можливість. Наприклад, якщо машина щойно з-за кордону.

Така лихоманка з держномерами характерна не лише для Львова. Подібні випадки є і в інших регіонах, пояснюють в обласному ДАІ. «Вже десь близько двох місяців не отримуємо номерних знаків з центральної ресурсної бази МВС України, відповідно, ми не можемо їх надати в центри надання послуг», - констатує заступник начальника відділу автотехнічної інспекції обласної ДАІ Олег Ганусин.

Така ситуація склалась після того, як на початку травня МВС змінило постачальника номерних знаків. Тендер виграла одеська фірма «Лемодо», яка раніше не займалась виготовленням номерів.

Джерело: 24 канал


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!