Львів’яни у новому Кабміні. Четверо імен

3384 0
Верховна рада обрала новий Кабінет міністрів, запропонованих президентом України та новим прем'єр міністром Володимиром Гройсманом. За рішення віддали голоси 239 народних депутатів.
фото: seo-top-news.com.ua, ipress.ua, nfront.org.ua,mtu.gov.ua

фото: seo-top-news.com.ua, ipress.ua, nfront.org.ua,mtu.gov.ua

Депутати проголосували за всіх міністрів, однак, слід зазначити, що єдине міністерство, яке залишилось без голови – це Міністерство охорони здоров'я.

Міністром економічного розвитку, перший віце міністром став Степан Кубів. Він народився 19 березня 1962 року на Тернопільщині, вищу освіту здобув у Львові у Франковому виші, де і залишився, спочатку лаборантом, а згодом - асистентом на кафедрі вищої математики. Після цього була громадська робота та праця в банківських установах у Львові: АТ «Західно-Український Комерційний банк», ВАТ «Кредобанк», банк «Львів». У 2006 році був обраний до Львівської обласної ради від партії «Наша Україна». Уже у 2010 році – від «Фронту змін». Тоді ж в 2010 році балотувався на посаду мера міста Львова. Посів п'яте місце, отримавши більше 14 тисяч голосів. У жовтні 2012 року Степана Кубіва обрали народним депутатом України від ВО «Батьківщина». Під час масових антиурядових виступів в Україні 2013–2014 роках Степан Кубів був комендантом у Будинку профспілок у в Києві. З 24 лютого по 19 червня 2014 — голова Національного банку України. З 27 листопада 2014 року – народний депутат України від Блоку Петра Порошенка під № 59. Представник Президента України у Верховній Раді України VIII скликання.

Міністром екології та природних ресурсів обрали Остапа Семерака. Він народився 27 червня 1972 у Львові. З 1989 до 1994 навчався на фізичному факультеті Львівського державного університету імені Івана Франка, а з 1992 до 1998  - у Національному університету «Києво-Могилянська академія» за фахом магістр політології. Вперше до Верховної Ради України потрапив у 2007 році. З 27 лютого по 2 грудня 2014 року обіймав посаду Міністра Кабінету Міністрів України в уряді Арсенія Яценюка.

Міністр освіти і науки тепер - Лілія Гриневич. Вона народилась 13 травня 1965 у Львові. Народний депутат України 7-го і 8-го скликань, голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, член Комісії з питань майбутнього. Член Політичної партії «Народний фронт». У минулому — заступник голови ВО «Батьківщина». Має дві вищі освіти: біохімік-викладач (Львівський державний університет імені Івана Франка, 1989) та економіст-менеджер (Міжгалузевий інститут підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів при Львівському політехнічному інституті, 1993). З проблем реформування освіти стажувалась у Варшавському та Колумбійському університетах.

Міністр інфраструктури — Володимир Омелян. Він теж народився у Львові 30 січня 1979 року. У 2000 році закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, а у 2001 році — Національний університет «Львівська політехніка». Спеціальність: фінанси, міжнародні відносини, економіка і підприємництво. Після завершення навчання почав працювати у різних держструктурах, починаючи з посади спеціаліста другої категорії відділу НАТО та ЗЄС Управління євроатлантичної інтеграції Міністерства закордонних справ України в 2000-х роках, і аж до заступник директора Першого територіального департаменту Міністерства закордонних справ України, начальника Управління Російської Федерації цього Департаменту у 2012 році. З березня 2014 року – керівник Служби Міністра Кабінету Міністрів України. У грудні 2014 року Розпорядженням КМУ призначений на посаду заступника Міністра інфраструктури України.

Нагадаємо, сьогодні, 14 квітня, у Верховній Раді обрали нового спікера. На цій посаді Володимира Гройсмана змінив львів’янин Андрій Парубій.

За інформацією: hromadske.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!