Львів’яни укладатимуть окремі договори на постачання електроенергії

2473 0
Усі попередні договори з «Львівобленерго» втратять чинність 1 січня 2019 року.
зображення: соцмережі

зображення: соцмережі

З початку року ПрАТ «Львівобленерго» буде поділене на дві компанії. Відтак, споживачам треба буде укладати нові договори на постачання електроенергії. Зміни впроваджуються законом «Про ринок електричної енергії», повідомляє голова НКРЕКП Оксана Кривенко у Facebook.

Згідно зі законом, обленерго поділять на компанії, одна з яких займатиметься лише розподілом електроенергії, а друга – постачання та підготовкою рахунків.

Читайте також: Львівобленерго змінило час подачі показників електролічильників. Деталі

«Відповідно до правил роздрібного ринку електроенергії, споживач укладає договори про надання послуг з розподілу електричної енергії з оператором системи розподілу та про постачання електричної енергії із обраним електропостачальником або про постачання електроенергії постачальником універсальних послуг (для побутових або малих непобутових споживачів)», – пояснює Оксана Кривенко.

Вона додає, що договір з оператором системи розподілу переважно стосується технічних параметрів потужності, класу напруги, якості електричної енергії, процедури відключення та підключення. А договір про постачання електроенергії передбачає комерційний продаж її споживачеві як товарної продукції. Планується, що згодом споживачі зможуть відмовитись від послуг обленерго та підписати угоду з іншим постачальником електроенергії.

Читайте також: У Львові відкрили центр обслуговування клієнтів Львівобленерго

Ті договори, що були укладені між обленерго та споживачами раніше, втрачають чинність з 1 січня 2019 року.

Як розповів директор з маркетингу ПрАТ «Львівобленерго» Андрій Скрипник, у підприємстві очікують, що процес переукладання договорів буде тривалим і може розтягнутись на кілька років.

Нагадаємо, львів'яни можуть подати показники електроенергії 5-ма способами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!