Львів’яни стали на підтримку художника Олеся Дзиндри

8404 0
Із початком війни на Сході Олесь Дзиндра долучився до волонтерського руху.
фото: ukrainer.net

фото: ukrainer.net

Львів’яни висловлюються на підтримку художника, архітектора та волонтера Олеся Дзиндри, якого підозрюють у махінаціях з допомогою для Збройних Сил України. На підтримку львівського митця висловилися, зокрема, мистецтвознавиця, дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова, ексзаступниця міністра культури України Ірина Подоляк тощо. За їхніми словами, йдеться про провокацію проти волонтерського руху, який займається Дзиндра.

Як стало відомо Tvoemisto.tv з власних джерел, йдеться про справу щодо ввезення автомобілів на потреби ЗСУ. Tvoemisto.tv також намагалося сконтактувати з художником, однак абонент перебуває поза зоною досяжності.

«Знаю, що є висунуті обвинувачення, у чому кокретно – не знаю. Але це пов’язано з його волонтерською діяльністю та постачанням транспортним засобів на фронт. Більше деталей мені невідомо, та я впевнена, що він людина порядна, тому можу продовжувати підтримку», – каже у коментарі Tvoemisto.tv депутатка ЛМР Юлія Хомчин.

У поліції Львівської області та управлінні СБУ на Львівщині цього наразі не коментують. Tvoemisto.tv звернулося у всі відповідні правоохоронні органи та очікує на офіційний коментар.

Нагадаємо, що львівські поліцейські викрили двох осіб, які завозили автівки під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ. Їм вдалось перевезти близько 20 пікапів із нульовим розмитненням. Однак замість відправки на фронт автомобілі продавали за готівку жителям Львівської та інших областей.

Для довідки

Олесь Дзиндра – художник, архітектор, інсталятор, громадський діяч зі Львова. Працює в монументальному, декоративному, ужитковому та образотворчому мистецтві.

У 2006 році заснував щорічний фестиваль «Львів – столиця ремесел»; міжнародний фестиваль незалежного кіна «КіноЛев», конкурс «Концепт-шопка», фестиваль міського вертепу, а у 2010 році – культурологічний проект «MezzoДром» – тижні культур національних громад Львова. Із початком війни на Сході Олесь Дзиндра долучився до волонтерського руху.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!