Львів’яни з 1 вересня повинні реєструвати домашніх собак. Інструкція

17683 0
З 1 вересня у Львові на базі комунального підприємства «Лев» розпочинається обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів — за бажанням власників. Власників собак, які не виконають цю вимогу, штрафуватимуть.
фото: ye.ua

фото: ye.ua

Відтепер обов’язковій реєстрації у Львові підлягають собаки, яких утримують фізичні та юридичні особи, а також коти —за бажанням господарів.

Процедура реєстрації передбачає внесення інформації про собаку в єдину реєстраційну базу господарських тварин міста Львова з видачою жетону з індивідуальним номером.

«Так тварин можна буде швидко знайти у цій базі, і загублена тварина зможе швидко повернутися до господаря, натомість власники вчитимуться відповідальніше ставитися до утримання своїх чотирилапих друзів», — кажуть у ЛКП «Лев».

Невиконання вимог реєстрації призведе до накладання штрафу на власника тварини.

«Власники собак мають 4 місяці, аби звернутися до ЛКП «Лев» — приїхати безпосередньо до нас чи зареєструвати тварину онлайн і отримати реєстраційну картку та жетон. У разі, якщо собака загубиться, ми зможемо просканувати QR-код і швидко віднайти власника тварини. З початку 2017 року правоохоронні органи почнуть контролювати виконання ухвали про реєстрацію», — розповідає Оксана Кошак, директор ЛКП «Лев».

Як можна буде зареєструвати тварину?

  • Безпосередньо на ЛКП «Лев» (понеділок-четвер)
  • У будь-який час онлайн на сайті lkplev.com, кнопка «Зареєструвати» (п’ятниця — день виїздів працівника ЛКП «Лев» для підтвердження реєстрації за місцем проживання власника з твариною)
  • У майбутньому реєстрацію також здійснюватимуть ветеринарні клініки міста.

Вартість реєстрації: 52,63 грн.

Що отримає власник тварини:

  • Внесення собаки в єдину базу ідентифікованих тварин міста Львова.
  • Жетон з QR-кодом, який веде до бази даних із зареєстрованими тваринами.
  • Реєстраційну картку (яка дійсна і підтверджує реєстрацію при втраті жетона).
  • Буклет з правилами утримання тварин на території Львова.

На зареєстрованій тварині має бути одягнутий жетон, отриманий при реєстрації. Перевірити, чи зареєстрована тварина, можуть представники поліції або муніципальної дружини міста.

Наразі у місті, за даними ЛКП «Лев» є близько 120 тис. домашніх тварин.

Опублікувала Ганна Беловольченко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!