Львів’яни закликають бойкотувати ресторан, звідки вигнали чоловіка з ДЦП

4773 0
Львів’яни закликають бойкотувати заклад, з якого в п’ятницю, 5 лютого вигнали чоловіка, хворого на ДЦП. Низка мешканців міста висловлюють своє невдоволення у соціальних мережах. Так навіть з’явилась картинка з надписом #БойкотVapianoLviv.
фото: press-centr.com, anderver.livejournal.com

фото: press-centr.com, anderver.livejournal.com

Львів’яни обурені ставленням персоналу закладу VapianoLviv. Нагадаємо, що в п’ятницю, 5 лютого, з ресторану вигнали Романа Кисляка, хворого на ДЦП. Офіціант, виштовхав чоловіка із піцерії не пояснивши відмови у обслуговуванні.

Нині у соціальних мережах шириться заклик бойкотувати заклад.

Таким чином,  Микола Мишовський, журналіст та головний редактор CREDO створив картинку з надписом #БойкотVapianoLviv.

 

#БойкотVapianoLviv - Vapiano Lviv

Опубліковано Миколою Мишовським 6 лютого 2016 р.

 

Письменник Юрій Винничук також висловився з приводу інциденту.

«Найогидніше, що образили людину-біженця. Людину, яка попри все дає собі раду. І при цьому залишається християнином, який усе всім вибачає, бо це, як з’ясовується, з ним уже не раз бувало. І він вибачає. 
Я теж християнин, але не думаю, що мав би цей ляпас Львову вибачити. Бо це Львів викинули за двері. Львів, який завжди був усміхненим і відкритим.», - написав письменник.

 

Кажуть добрі люди, що вже написали в головний офіс того Вопіяно. Сама мережа в Європі файна, я там був кілька разів. Нє,...

Опубліковано Юрієм Винничуком 6 лютого 2016 р.

 

А ось Всеволод Поліщук гастронавт у Клубі Галицької кухні написав наступне:

 

Львівський Vapiano, ciao!В сенсі "прощай", а не "до побачення".П. с. Так, я дочекався відповіді закладу. Ні, не вважаю її адекватною ситуації.

Опубліковано Всеволодом Поліщуком 7 лютого 2016 р.

 

Своє обурення в коментарях не приховували і читачі Tvoemisto.tv

 

Нагадаємо, що Роман Кисляк – водій із Донецька, який працює у Львові таксистом, попри те, що хворий на ДЦП. Чоловік – вимушений переселенець. Вчора, 5 лютого, його вигнали із ресторану у Львові, не пояснивши причини такого ставлення. Про це повідомила журналістка Олена Кулигіна на своїй сторінці у facebook. Адміністрація закладу вибачилася за поведінку свого персоналу перед Романом Кисляком й пообіцяла, що проведе роз'яснювальнуа роботу та інструктаж щодо поводження зі всіма гостями ресторану.

Сам ж Роман Кисляк написав, що після вибачень керівництва ресторану конфлікт вичерпано.

 

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!