Львів'янин через суд позбувся російськомовної сторінки у паспорті

3114 0
Львівський окружний адміністративний суд дозволив львів'янину Святославу Літинському видалити із другої сторінки його українського паспорта дубляж інформації про особу російською мовою.
Скрін з Facebook Святослава Літинського

Скрін з Facebook Святослава Літинського

Ще місяць тому активіст подав позов до суду на Державну міграційну службу, оскільки його не влаштовує друга сторінка його українського паспорта. Там вся офіційна інформація громадянина продубльована російською мовою. 

Львів’янин вимагав в Державної міграційної служби, аби вони дотрималися закону про засади державної мовної політики і видалили дубляж російською, повідомляє ZAXID.NET.

"Ура, суд задовольнив мені видати паспорт українською", - написав Святослав Літинський на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Нагадаємо, Святослав Літинський вже не вперше відстоює свої мовні права. Два роки тому чоловік купив пральну машину і з’ясував, що інструкція та команди на панелі написані російською. 

Літинський подав на виробника до суду, щоправда, виграти йому не вдалося. Втім, завдяки йому сьогодні усі пральні машини ввозять в Україну вже з інструкціями та панеллю керування українською мовою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!