Львів'янин вперше піднявся на Еверест. Фото

5898 0
Експедиція української команди в Непал розпочалась 9 квітня.
фото: Тарас Поздній/Facebook

фото: Тарас Поздній/Facebook

Сьогодні, 14 травня, о 6:25  українська експедиція у складі Романа Городечного, Дмитра Семеренка, Тараса Позднія та Ірини Галай підкорила Еверест. Зокрема, Роман Городечний став першим львів'янином, який піднявся на найвищу вершину світу.

Про успішне сходження на Еверест спочатку повідомила дружина Романа Городечного на своїй сторінці у Facebook. Зараз експедиція вже повертається у базовий табір, про що свідчать дані SPOT-трекеру Тараса Позднія.

Нагадаємо, українські альпіністи вирушили в Непал 9 квітня. Сходження на Еверест почалося 9 травня та тривало 5 днів. Учасники експедиції збиралися підняти на вершину прапор компанії, яка готова була допомогти в лікуванні Соломії Шарко, хворої на рак. Тепер українські альпіністи планують здійснили безкисневе сходження на гору Лхоцзе (8516), перейшовши на цю вершину з Евересту. Раніше ніхто з українських альпіністів не здійснював такого переходу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!