Литва відправила в Україну 6 вантажівок з трансформаторами різної потужності

884 0
З початку війни литовські енергетичні компанії та організації країни вже надали спеціалізовану підтримку українському енергосектору на 3 млн євро.
Фото: Міненергетики

Фото: Міненергетики

З Литви в Україну відправлено 6 вантажівок з 114-ма трансформаторами різної потужності. Всього Литва має намір надати 252 трансформатори.

Про це стало відомо під час зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з міністром енергетики Литви Дайнюсом Крейвісом, повідомляє Мінеенерго.

Зокрема, Герман Галущенко розповів литовському колезі про руйнування, яких зазнала українська енергетична інфраструктура внаслідок масштабних ракетних обстрілів з боку росії. Він наголосив, що українські енергетики працюють цілодобово для відновлення енергопостачання. Так, неймовірними зусиллями ремонтних бригад з усієї України сьогодні вдалося повернути електропостачання Херсона.

«Зважаючи на значні пошкодження в енергосистемі, наразі енергетики мають критичну потребу у обладнанні та матеріалах», – зазначив Галущенко.

Дайнюс Крейвіс наголосив, що Литва допомагатиме Україні й надалі. Зокрема, з Литви в Україну відправлено 6 вантажівок з 114-ма трансформаторами різної потужності. Всього Литва має намір надати 252 трансформатори.

Також наразі готується наступний пакет гуманітарної допомоги для енергетики України на суму 2 мільйони євро.

Загалом, з початку війни литовські енергетичні компанії та організації вже надали спеціалізовану підтримку для ремонту і реконструкції українського енергосектору загальною вартістю 3 млн євро.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!