«Маємо економити», – YASNO про ситуацію зі світлом в Києві

2022 0
Кожна область отримує значні обмеження.
Фото умовне

Фото умовне

Наразі Київ не може працювати без обмежень електропостачання. Це пов'язано з рядом причин, серед яких – дефіцит генерації, потреба тримати баланс між населенням та бізнесом. Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко. 

«Перше. Маємо розуміти, що ні генерація, ні мережі нині не в тому стані, щоб працювати без обмежень. І от зараз саме той час, коли у нас на країну є суттєвий дефіцит генерації. Кожна область отримує значні обмеження, економлять всі. І на ці вихідні багато де графіки були більш жорсткими», – пояснив він.

По-друге, за словами Коваленка, багато питань про те, чому на Новий рік світло було, а зараз знову відключення. «Те, що на Новий рік ми не мали відключень – це результат зусиль енергетиків, які буквально тримали тимчасові схеми у робочому стані. Також була відключена низка виробничих потужностей в цілому по країні, більше електроенергії пішло на населення. Зараз ми маємо тримати баланс між населенням та бізнесом, так як без роботи останнього зупиниться економіка», – пояснив він. 

Читайте також: Через погоду в Києві зросла кількість ДТП. Є потерпілі 

По-третє, 1-2 січня на вулиці було +11. Зараз – -7. 

Крім того, продовжуються ремонти. Зокрема, зараз триває капітальний ремонт одного блоку на Рівненській АЕС. 

Нагадаємо, споживання електроенергії в Україні зросло через зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого тижня. Через це для балансу в енергосистемі для всіх областей України визначені ліміти споживання. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!